0705 – 72 90 98 info@saracen.se

Sustainability

Hem 9 Hästfoder 9 Sustainability

FEED FOR THE FUTURE

Med ett fast fokus på framtiden ser vi det som vårt ansvar att göra allt vi kan idag för att minska påverkan på miljön och planera för en bättre morgondag.

Vi har fokuserat på fem nyckelområden för att förbättra vår miljöinsats genom de ingredienser som vi använder i våra foder, energin som driver vår produktionsanläggning, våra avfallshanteringssystem, belysning och förpackningar. Den här listan är inte uttömmande, och vi strävar fortfarande efter att bli bättre på det vi gör, samtidigt som vi sätter planeten först.

100 % FÖRNYBAR ENERGI

Energiförsörjningen som vi använder på vår sida kommer från 100 % förnybara källor och levereras av ett företag som har nollutsläppsklassning för förnybar energi. Det mesta av energiförsörjningen kommer från vind, medan resten genereras via sol-, vatten- och biomassakällor.

LED-LAMPOR

Vår kvarn och våra lager är upplysta av LED-belysning. Denna typ av belysning använder 75 % mindre energi och glödlamporna håller 25 gånger längre än glödlampor. Vi har också en hög inkludering av ljuspaneler i taken på våra lager, vilket släpper in mer naturligt ljus så att vi kan lita mindre på artificiell belysning. All vår belysning, både ute och på kontoret, är sensorbaserad, vilket innebär att vi bara använder lampor när det behövs.

AVFALLSHANTERING

I nästan ett decennium har vi använt en avfallshanteringsentreprenör med en noll-till-deponipolicy. Allt bruksavfall, det vill säga foderingredienser, förvandlas till kompost, våra pallomslag och remmar återvinns och vi renoverar till och med pallar så att de kan användas igen. Vi deltar också i ett system för efterlevnad av förpackningar, som säkerställer att alla förpackningar vi skickar till konsumenter med våra produkter överensstämmer med reglerna för avfallsförpackningar.

ÅTERVUNNA FÖRPACKNINGAR

Papperssäckar är vanligt i hästfoderbranschen, men 2014 valde vi att använda en förpackningsleverantör som delade vår passion för miljön. Våra säckar tillverkas i en anläggning som drivs av deras egna solpaneler på plats och materialen som vi använder i våra väskor är 100 % återvinningsbara, inklusive de oljebeständiga liners som vissa av våra säckar har. Vårt mål är att göra alla våra produktförpackningar återvinningsbara, vi har till och med bytt våra bärkassar från plast till papper och allt som skickas ut från kontoret till kunderna skickas i våra återvunna kartongposter.

FRAMTIDEN

Vår plan är att fortsätta att utveckla den praxis som vi har på plats för att säkerställa att våra råvaror anskaffas så hållbart som möjligt, förbättra effektiviteten i vårt bruk, lager och transporter och se till att våra förpackningar är så skadliga för miljön som möjligt. . Vi siktar på att leda vägen för att säkerställa att våra kunder enkelt kan göra rätt val när det gäller att stödja miljön för en mer hållbar framtid.

0
    0
    Din Vagn
    Din vagn är tomÅtergå till butiken