0705 – 72 90 98 info@saracen.se

Om Essential

Hem 9 Om oss 9 Om Essential

“Det viktigaste för Essential Foods och vårt sortiment av hundmat är att bidra till att förbättra och förlänga hundarnas livslängd.”

OM ESSENTIAL FOODS

Mitt uppdrag i livet är sedan 1998 att förbättra livet för hundar.

Därför är det med både ödmjukhet och stor glädje jag välkomnar dig till ESSENTIAL FOODS. Det känns som att det var i går jag packade och skickade iväg den första beställningen, och ändå har vi nu äran att laga måltider och godsaker till våra kunder i stora delar av världen – eller som jag föredrar att kalla dem: våra medlemmar av ESSENTIALS-familjen. Du är en del av vår familj, och vi uppskattar verkligen den tillit du visar oss genom att välja ESSENTIALS. Den utgör hörnstenen i mina löften:
Vi kommer aldrig att kompromissa med kvaliteten för att öka vår förtjänst, och vi kommer alltid att vara trogna vårt uppdrag att förbättra och förlänga livet för både hundar och katter.
Jag hyser en djup kärlek för djur och natur, och BEYOND ESSENTIALS CHARITY-programmet är min vision om ett företag som kan och vill göra skillnad. För hundar och andra djur, och för naturen som ska skapa trygga ramar så att både djuren och människorna får ett bra liv.

Om vår produkt mot förmodan inte lever upp till dina förväntningar ska du inte tveka med att returnera den. Vi accepterar alltid returer utan diskussion.

Christian signature

Varma hälsningar
Christian Degner-Elsner

 

 

 

ESSENTIAL FOODS måltider är till dem som önskar det bästa till sin hund

Det kan ibland vara svårt att veta vilket foder som är bäst till sin hund, men det behöver inte vara svårt.

Se gärna hur ESSENTIAL FOODS gör hundfoder. Vi säger lite käckt att vi inte har några konkurrenter, endast kollegor, som säljer hundfoder till kunder som letar efter något annat än det som ESSENTIAL FOODS erbjuder. ESSENTIAL FOODS grundades med ett uppdrag: Att förbättra och förlänga hundens liv.

Det låter kanske för bra för att vara sant för ett företag som producerar hundfoder, men det finns en speciell anledning till att 9 av 10 som väljer ESSENTIAL FOODS har hittat oss på rekommendation från andra.

Vi vet att vi både kan och vill förbättra hundens liv genom våra produkter. Läs gärna recensionerna på Trust Pilot.

Mer är 50 000 härliga hundar får varje dag en måltid serverat från ESSENTIAL FOODS.

ESSENTIAL FOODS och hundfoder
ESSENTIAL FOODS grundades 2013 av Christian Degner-Elsner. Christians livsändamål är att göra skillnad för hundar, vilda djur och natur. Sammantaget har Christian i dag nästan 20 års erfarenhet av petfood och han är en av de mest erfarna och internationellt respekterade ägarna av ett hundfoderföretag.

Det viktigaste för ESSENTIAL FOODS och vår serie av måltider är att de ska bidra till att förbättra och förlänga hundens liv. Vår absolut första prioritering är att göra skillnad för hundarna. Desto mer vi säljer av ESSENTIAL FOODS desto mer kan vi hjälpa andra djur, då den största delen av vinsten går till olika projekt för att rädda hotade djur och vår natur.

Är ESSENTIAL FOODS det bästa hundfodret?
Hur bedöms det? Vi tror att en bra grund för att värdera ett hundfoder är att börja med att titta på ingredienserna och hur mycket av de bästa proteinkällorna som utgör måltiden. Detta är inte helt lätt att göra, men lyckligtvis har guiden ”allaboutdogfood.co.uk” gjort beräkningarna till oss konsumenter. De har jämfört ESSENTIAL FOODS med 933 andra leverantörer av hundfoder och som ni förmodligen redan kan föreställa er så hamnar ESSENTIAL FOODS högst upp.

Fyra bra anledningar till att man ska välja hundfoder från ESSENTIAL FOODS

 • Testvinnande kvalitet av hundfoder
 • Den mest fantastiska garantin, där vi hämtar resterande hundfodret och återbetalar hela beloppet om vi inte har skapat 100 % nöjdhet.
 • ESSENTIAL FOODS är ett foder som är för hundarna och inte omvänt.
 • Lågt pris per dag med tanke på att du serverar det bästa. Ett ordspråk säger: ”Det som sparas in på hundfoder, tas igen på veterinärkostnaderna!”

Vad är ESSENTIAL FOODS mest känt för?

Förutom vår serie av hundmåltider är det tre saker som vi är mest kända för:

 1. Att vi har grundat begreppet BOF (Behavioral Optimizing Foods). Detta begrepp innebär att hundfodret bidrar till att hålla blodsockret stabilt, vilket har många fördelar. Ingredienserna har ett lågt glykemiskt index, vilket håller blodsockret stabilt.
 2. En servicenivå som är ut över det vanliga. För att skapa en unik serviceupplevelse i en given situation kan vi gå till oss själva. Vilken service önskar vi själv när vi tar kontakt med ett företag? Entusiasm är smittsam!
 3. Vår passion för underbar design. Har man någon gång haft en säck ESSENTIAL FOODS i sin hand, vet man att det inte är jämförbart med något annat. Även namnet på de olika hundfodersorterna sticker ut. Vår design, från säckens utseende till den enskilda förslutningen är baserad på idéen om att hundfoder också ska vara utsökt.

 

 

 

0
  0
  Din Vagn
  Din vagn är tomÅtergå till butiken